Centrum voor Zijnsoriëntatie

Centrum voor zijnsoriëntatie in Zeist.

Iets over zijnsoriëntatie van hun website: Doel van het werk is ons te verzoenen met wat er nu is en om werkelijk in contact te zijn met wat er nu is. We kunnen wel proberen te ontsnappen aan wat er nu is (en het idee hebben dat dat ook lukt) maar die ontsnapping is feitelijk onmogelijk. Als het “hier en nu” dus gegeven is, dan kunnen we ons er maar het best mee leren verzoenen, is dan de conclusie.

Zijnsoriëntatie kun je zien als het geheel aan inzichten en aan middelen en methoden om te achterhalen hoe we proberen aan het “hier en nu” te ontsnappen en hoe tot verzoening met het “hier en nu” te komen.

Het “hier en nu” is uiteindelijk steeds datgene wat we op een bepaald moment ervaren. Niet relevant is of die ervaring nu door iets van binnen of van buiten wordt bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *